Ето най -добрите практики, за да кажете на вашия екип, че

...
Ето най -добрите практики, за да кажете на вашия екип, че
Коментари Харесай

Как добрите лидери водят екипа в трудни времена

Ето най -добрите практики, с цел да кажете на вашия екип, че компанията се движи в нова посока. Те могат да бъдат потребни в положителни, само че най-много в неприятни времена, когато имате компликации. Вижте по какъв начин да говорите с хората си, с цел да избегнете проблемите:

1. Бъдете почтени по отношение на „ какво “ и „ за какво “.

Всяко въртене или шикалкавене ще звучи като че ли се пробвате да скриете нещо. Ще спечелите и поддържате доверие, в случай че употребявате елементарен език и сте изцяло почтени по отношение на това какво се трансформира и за какво.

Ако не знаете цялата картина, признайте го. Отнема време, до момента в който измененията, идващи от горната страна, обхванат надолу.

Някои мениджъри вършат грешката да имат вяра, че техните чиновници не могат да се оправят с истината, само че хората реагират добре, когато са откровено уважавани и сте почтени с тях.

Опитайте се да останете положителни през това, даже в случай че би трябвало да се вземат някои сложни решения.

2. Усетете прочувствения резултат от смяната.

Справянето с смяната е мъчно, даже тя да е към по-добро. Като човешки същества, ние обичаме да работим в нашата зона на комфорт. Всичко, което наподобява, че ще ни изтласка от него, провокира прочувствен отговор.

Като водачи, виновни за воденето на вашите хора по време на смяна, най -важно е първо да ревизирате личната си прочувствена реакция.

Това упражнение ще ви разреши да бъдете по-познавателни за прочувствения отговор (често, не изрично) на вашия екип.

3. Съобщавайте ясно времевата линия и процеса.

Хората се усещат успокоени и по-лесно одобряват всяка смяна, когато нарисувате ясна картина на хронологията и събитията.

Използвайте всичко належащо, с цел да съобщите това. Задайте точни упования, като обясните процеса, тъй че хората явно да виждат пътя напред и страните, както положителни, по този начин и неприятни.

4. Осигурете явен апел за деяние.

От решаващо значение е да се очертае какво би трябвало да се направи и до по кое време. Това утешава хората и им дава възприятие за надзор. Маркирайте идващите стъпки и бъдете ясни кой защо дава отговор и кой какво би трябвало да прави.

5. Отговорете на въпроса „ Какво ще се случи с мен? “

Не можете да отречете, че всички се грижат по какъв начин тази смяна ще повлияе на всекидневието им.

Обяснете по какъв начин измененията ще бъдат от изгода за чиновниците. Разпознайте нещата, които ще бъдат разнообразни. Също по този начин признайте, че някои хора може да не харесват новите промени.

Винаги обаче има позитивни страни, тъй че подчертайте това. Ако няма незабавни позитивни страни, признайте го.

Признайте, че протичащото се е мъчно и говорете какво ще извършите, с цел да извършите смяната допустимо най -гладка. Винаги благодарете на хората за тяхното самообладание, съдействие, принос към компанията и за разбирането на взетите решения.

6. Начин на предаване на информацията

Разговорите за огромна смяна нормално се предават най-добре от горната страна. Уверете се, че тактиката за известия стартира от горната страна и по-късно разрешава на шефовете и мениджърите да разискват по -подробно измененията със своите екипи.

Най -добре е да съобщите измененията в по -малки групи. Това разрешава на хората да бъдат свободни да задават въпроси, произлизащи от накърнимост.

7. Дали някои чиновници са по -засегнати от други?

Същата организационна смяна може да докара до засягане на някои хора повече от други. Бъдете наясно и помнете по какъв начин да управлявате това. Например чиновниците, които губят работата си, ще бъдат по-засегнати от хората, чиито мениджъри се сменят.

8. Отворете двупосочни информационни канали.

Служителите би трябвало да се усещат чути. Поискайте противоположна връзка от тях. Вместо да подкрепяте среда, благоприятстваща насърчаването на спекулации, извадете въпросите по-рано, с цел да можете да ги адресирате непосредствено. Създайте конгреси, където те могат да задават въпроси, да показват терзанията си и да се усещат по -добре. Специализирана банка за въпроси или въпроси е отлично начало, последвано от съвещания срещи с колектива. Те са най-полезни в такива моменти. Ако се извърши вярно, основава чувство за взаимна работа и усъвършенства свързването. Позволете на чиновниците да задават въпроси и да дават отговор на всички тях по най -добрия метод.

Ако една организация реши да се движи в нова посока, те го вършат въз основа на трендовете, посоката на пазара и уповавам се количествено измерими данни.

Бъдете транспарантни и споделете тази информация и екипът ще разбере и драговолно ще вземе решението. Намерението ви да поддържате благосъстоянието на вашия екип от първостепенно значение, изключително по време на несигурни и тревожни времена на смяна, ще бъде единственото нещо, което ще помогне на всички да го преодолеят.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР